duminică, 21 aprilie 2013

Mary Anderson - inventatorul stergatoarelor auto

Mary Anderson a patentat in anul 1905 stergatoarele pentru parbriz.

Înainte de producerea de catre Henry Ford Model A, lui Mary Anderson i-a fost acordat primul brevet pentru o fereastră de dispozitiv de curățare în noiembrie 1903. Invenție ei ar putea curata zapada, ploaie, lapoviță sau de la un parbriz cu ajutorul unui mâner din interiorul masinii. Scopul ei a fost de a îmbunătăți vizibilitatea șoferului în timpul vreme furtunoasă - Mary Anderson a inventat stergatoare auto.

În timpul o excursie la New York, Mary Anderson a observat că șoferii de tramvai a trebuit să deschidă ferestrele de mașinile lor, când a plouat, în scopul de a vedea, ca o soluție a inventat un dispozitiv braț swinging cu o lamă de cauciuc, care a fost operat de către conducător din în cadrul vehiculului, prin intermediul unui levier. Stergatoarele auto au devenit echipament standard pe toate masinile americane de 1916.



Automobilul a dat femeilor posibilitatea de ample pentru invenție. În 1923, din cele 345 de invenții prezentate la "Transport", în femeii Biroul Buletin No.28, aproximativ jumatate au fost legate de automobile și alte 25 de semnale de trafic în cauză și să se întoarcă indicatori. Printre aceste inventii - un carburator, un mecanism de ambreiaj, un demaror motor electric, și un mecanism de pornire.

În anii 1930, Helen Blair Bartlett a dezvoltat noi izolatii pentru bujii. Un geolog de ​​formare, cunoștințele sale de petrologie și mineralogie a fost critic in dezvoltarea de utilizări inovatoare ale ceramică de alumină.

Un alt inventator femeie pe nume Charlotte Bridgwood a inventat primul ștergătoarelor de parbriz automate. Charlotte Bridgwood, președintele Manufacturing Company Bridgwood din New York, a patentat o electric stergatoarelor de parbriz role bazate pe numit "Storm parbriz curat", în 1917. Cu toate acestea, produsul ei nu a fost un succes comercial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu