duminică, 21 aprilie 2013

Stergatoare masina automate

Stergatoare auto, care au fost echipament standard pe cele mai multe vehicule Din 1916, au fost dezvoltate pentru a îmbunătăți vizibilitatea în condiții meteorologice nefavorabile. De aproape 100 de ani, șoferii operat ștergătoarele cu controale manuale montate pe tabloul de bord. Astăzi, tehnologia a făcut posibilă stergatoare auto cu motor, care recunoaște în mod automat o problemă de vizibilitate în curs de dezvoltare și clar de sticlă înainte ca șoferul poate reacționa la această problemă.Termenul "stergatoare cu senzor de ploaie" este frecvent utilizat pentru un sistem proiectat pentru a șterge parbrizul de ploaie, zăpadă, și resturile fără intervenția șoferului. Sistemul este programat pentru a activa în mod automat și modifica viteza și rata de lamelele de a păstra vizibilitatea pasivă neobstrucționată, în orice moment. Un sistem ștergător senzor de ploaie nu se curăța parbrizul mai bine decât un sistem manual, se monitorizează pur și simplu vizibilitate spre exterior și activează automat ștergătoarele.

Cum funcționează?



Tehnologia din spatele ștergătoarele cu senzor de ploaie nu este complicat. O mică zonă a geamului parbrizului (de obicei situat pe partea exterioară a vehiculului, vizavi de oglinda retrovizoare) este monitorizat de un senzor optic. Senzorul este proiectat pentru a proiecta lumina infrarosie inofensiv la parbriz la un unghi și apoi citește cantitatea de lumină care este reflectată înapoi. Un parbriz curat va reflecta aproape toate de lumina din spate, în timp ce un parbriz umed sau murdar va face ca lumina să se împrăștie. Senzorul optic poate determina frecvența necesară și viteza de
stergatoare auto de monitorizarea cantitatea de lumină reflectată înapoi în senzor.Ca măsură de siguranță, și pentru a preveni deteriorarea mecanismului ștergător, aproape toate ștergătoarele cu senzor de ploaie trebuie să fie activat de fiecare dată când sunt folosite. Procesul de activare împiedică sistemul de ștergere automat un parbriz congelate, sau declanșarea în timp ce vehiculul este într-o spălătorie auto; ambele cazuri, ar putea deteriora lamele sau un motor electric alimentarea ștergătoarele.

Care sunt beneficiile ștergătoarele cu senzor de ploaie?

Beneficiile unui sistem ștergător cu senzor de ploaie sunt cele mai evidente în timpul ploii inconsecvente sau zapada, atunci când un sistem ștergător standard, necesită o atenție constantă de către conducătorul auto a menține parbriz clar. În aceste condiții, sistemul cu senzor de ploaie se adaptează la perioadele de ploaie sau zăpadă și mărește viteza de ștergătoarele. În perioadele secetoase, atunci când parbrizul este clar, ștergătoarele opri complet. Dacă alte vehicule stropi sau apă gazoasă sau resturi de pe parbriz, sistemul de ploaie, senzor automat intervine de pornire ștergătoarele pentru a menține vizibilitate liberă.

Cum se crește siguranța șoferului?



Multe coliziuni sunt cauzate de distragere de conducător auto. Senzor de ploaie tehnologie Wiper permite șoferului pentru a activa
stergatoare auto o dată, iar apoi uita de ele. Ștergătoarele de parbriz trebuie să fie re-activat, cu toate acestea, în cazul în care vehiculul a fost oprit și repornit.

Nu am nevoie de ele?



Ploaie stergatoare cu senzori sunt oferite ca dotare standard sau ca opțiune din fabrică ieftin pe mai multe mașini noi, camioane ușoare și SUV-uri. Există, de asemenea, mai multe sisteme oferite de furnizorii de piața pieselor de schimb. S
tergatoare auto sunt ușor de instalat, cu doar o componentă optică singur, tehnologia poate fi ușor adaptat la orice vehicul cu ștergătoare electrice. Deoarece acestea sporesc siguranța conducerii reducând în același timp distragerea atenției șoferului și volumul de muncă, ștergătoarele cu senzor de ploaie sunt o îmbunătățire util pentru orice vehicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu