duminică, 21 aprilie 2013

Ce sunt stergatoarele auto?

În trecut, producatorii auto au încercat să elimine, fie ștergătoarele sau pentru a controla viteza lor în mod automat. Unele dintre schemele implicate detectarea vibrațiilor provocate de picăturile de ploaie individuale lovit parbrizul, aplicarea unei acoperiri speciale care nu permit picături pentru a forma, sau chiar vibratoare cu ultrasunete pe parbriz pentru a rupe picăturile astfel încât acestea nu trebuie fie șterse, la toate. Dar aceste sisteme au fost afectate de probleme și nici nu a ajuns la producția sau au fost axate repede, deoarece acestea supărat mai mulți șoferi decât le-a plăcut.

Cu toate acestea, un nou tip de sistem ștergător începe apară pe masini care de fapt face o treabă bună de a detecta cantitatea de apă de pe parbriz și controlul ștergătoarele. Un astfel de sistem se face prin TRW Inc, aici este un PDF care descrie sistemul lor de senzori de ploaie. TRW Inc utilizează senzori optici pentru a detecta umiditate.Senzorul este montat în contact cu partea interioară a parbrizului, lângă oglinda retrovizoare.

Senzorul proiectează lumină infraroșie în parbriz, la un unghi de 45 de grade. Dacă geamul este uscat, de cele mai multe aceasta lumina este reflectată înapoi în senzorul de fața parbrizului. Dacă picăturile de apă sunt pe sticla, acestea reflectă lumina în direcții diferite - umed de sticlă, mai puțin lumina pe care o face înapoi în senzor.

Electronică și software-ul în rândul senzorul de pe ștergătoarele când cantitatea de lumină reflectată pe senzor scade la un nivel prestabilit. Software-ul stabilește viteza ștergătoarelor bazate pe cât de repede umezeala se acumulează între servetele. Acesta poate funcționa ștergătoarele de la orice viteza. Sistemul reglează viteza de câte ori este necesar pentru a se potrivi cu rata de acumulare umiditate.

Sistemul TRW, care se gaseste pe mai multe mașini General Motors, inclusiv toate modelele Cadillac, poate fi, de asemenea, înlocuite sau oprit, astfel încât autovehiculul poate fi spălat.

Pentru mai multe informații despre ștergătoarele de parbriz și subiecte conexe, a verifica afară de link-uri pe pagina următoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu